VACASIONES DE VERANO 2ª PART

GRAN PARADISO
Vall d'Aosta. Itàlia.

No ens podem queixar. El temps ens va obrir una finestreta el dia 16 d'Agost per poder fer cim. Tothom era a Pont (Vall d'Aosta). Tots els que venien del Mont Blanc i que no havien assolit el seu objectiu per culpa del temps; tots allà.

Diuen del Gran Paradiso que és el 4.000 més fàcil. Per nosaltres, tot un repte i una gran alegria fer cim.

L'excursió va començar el dia abans quan vam pujar a fer nit al refugi Vittorio Emanuelle II. Des del pàrquing de Pont-Valsavarenche, l'excursió es fa en dues horetes, dues i mitja... Total, que vam sortir a les 11 i a la una del migdia arribàvem al refugi quan començava a nevar. Feia molt de vent i, la veritat és que va continuar així fins ben entrada la matinada. O sigui que les esperances d'intentar fer cim l'endemà eren poques. Però, a les quatre de la matinada, ens llevem i veiem un cel serè i una lluna plena i inmensa que ens va animar moltíssim!

Després d'un bon esmorzar (encarregat per 2/4 de 5), vam sortir junt amb en Ramon i en J.C. (valencià el primer i de Càdiz el segon però resident a València). Eren les 5 de la matinada. El primer tram va ser una mica dur perquè hi havia una gelada important i les pedres eren una pista de gel.... Quan va sortir el sol i vam arribar a la glaçera, la cosa va canviar. Ens vam equipar, ens vam encordar i cap amunt. A les 10 del matí erem al cim (on la gent ho colapsa tot i vam tenir una mica de por quan una família sencera de francesos van volguer pujar a la petita pedra on erem, amb el perill que això comporta). Cinc hores més tard, tornàvem a ser a l'aparcament de Pont (just per deixar pas altra vegada al mal temps).

En resum: una excursió fantàstica i una vall que val molt la pena visitar! Per cert, l'alçada afecta (i si no mireu quina empanada que porta l'Ester a 3.900m):

2 comentaris:

Sònia ha dit...

Felicitaaaaats macos!!! Vareu tenir molta sort amb el temps, ostres quina caminadeta!! Ester estàs tope fortaaaaa!!! jeje!!

Anònim ha dit...

Congratulations, per aquesta expedició tant preciosa, l'ho vostre és molt heavy, cada sortida que feu us supereu, i les fotikis (com diu l'Ester) i el muntatge està de categoria.

Un petonàs

Queca (Rosa Mª)